Over Ons

In het kort

Akkermans Customs Consultancy richt zich op advies, controles, interim management en ondersteuning bij projecten in de internationale handel en grensoverschrijdende logistiek. Hierbij ligt het accent op integratie van procedures en processen, voortvloeiend uit wet- en regelgeving op het gebied van ondermeer douane, omzetbelasting en accijnzen, in de commerciële logistieke omgeving van importeurs, exporteurs en logistieke dienstverleners.

Ook in het geval van nieuwe ontwikkelingen, zoals bv. BREXIT, wordt professionele ondersteuning aangeboden teneinde klanten met raad en daad ter zijde te staan danwel alle voorkomende activiteiten namens hen te verrichten.

De ruime ervaring sinds 1995 opgedaan in de dienstverlening aan zogeheten Fortune 500 multinationals is nu ook ter beschikking voor internationaal opererende bedrijven in de MKB sector tegen interessante condities.


Kort CV

Jan Akkermans heeft 16 jaar op diverse posities bij de douane gewerkt. Sinds 1995 adviseert en begeleidt hij veel EU en niet-EU-ondernemingen als consultant douane en internationale handel. Hij verzorgt regelmatig trainingen en presentaties voor bedrijven.

Daarnaast vertegenwoordigt hij softwareleveranciers, die zijn verenigd in de Alliantie Douane Software, in contacten naar overheid (zoals het overleg ODB-IT) en brancheorganisaties (zoals b.v. Fenex, Evofenedex en VNO-NCW). Door zijn werkzaamheden kan hij ook steunen op een breed internationaal netwerk van contacten.


Over

Akkermans Customs Consultancy richt zich op advies, controles, interim management en ondersteuning bij projecten in de internationale handel en grensoverschrijdende logistiek.