Nieuws

 

 


29 maart 2019 komt nu toch wel snel dichterbij.

    |     door Created by Jan Akkermans

Is de termijn al overschreden om tijdig nog maatregelen te kunnen treffen?

Voor veel bedrijven is de termijn al overschreden om tijdig nog maatregelen te kunnen treffen voor een harde Brexit (een Brexit zonder ‘deal’). Deze bedrijven zullen de gevolgen van de Brexit het hardst merken in hun dagelijkse handel met het Verenigd Koninkrijk. 

Mevrouw van Schelven Algemeen directeur douane heeft laten weten dat de douane geen uitzondering kan maken: "Douaneformaliteiten zijn douaneformaliteiten. Daar kunnen we geen keuzes in maken."
‘Hard’ krijgt daardoor een extra betekenis. 

ACC ondersteunt al sinds begin 2018 diverse bedrijven bij de voorbereidingen voor Brexit. Daarbij wordt een stappenplan gevolgd dat op basis van de commerciële en logistieke aspecten van uw handel op het Verenigd Koninkrijk ook de douane aspecten en nodige voorbereidingen in kaart brengt. Zelfs een late aanvang om maatregelen in kaart te brengen is beter dan geen enkele actie.


 

Over

Akkermans Customs Consultancy richt zich op advies, controles, interim management en ondersteuning bij projecten in de internationale handel en grensoverschrijdende logistiek.